הקמת עסק
הקמת עסק מצליח ומשגשג היא עניין מורכב – ואתם לא צריכים לעשות זאת לבד. אנחנו כאן כדי לעזור!
הקמת עסק חדש היא החלטה חשובה ולא פשוטה, אשר כרוכה בסיכונים שיש להכיר טרם פתיחת העסק. במהלך פתיחת העסק כדאי לקחת בחשבון גם את הבירוקרטיה הכרוכה בכך.
משרד שרון, שטיינר, זילבר ושות’ ליווה מאות עסקים קטנים ובינוניים מתחילת הדרך. ליווי עסקי ופיננסי מקצועי יסייע לכם להתגבר על המכשולים שבדרך, ולהתרכז בניהול העסק השוטף מבלי להסתבך בבירוקרטיה וענייני כספים. צרו קשר עכשיו ונשמח לעזור!
שלב ראשון – אפיון העסק
בשלב האפיון יש להגדיר מהו תחום העסק, הענף לו הוא שייך, שם העסק, קהל היעד, מהם השירותים או המוצרים שהעסק ימכור, מהו מיקום העסק (מהבית, משרד בשכירות, חנות), מספר עובדים, איזה ציוד או מכונות העסק צריך, מה סך ההון התחלתי שצריך בשביל להקים את העסק ומה סך ההון העצמי שיש ברשותכם.
שלב שני – בחירת צורת ההתאגדות של העסק
קיימות ארבע דרכי התאגדות נפוצות, אשר כל אחת משפיעה באופן שונה על המיסוי, העניינים המשפטיים והתנהלות העסק.
עוסק פטור – מתאים בעיקר לעסקים קטנים שמחזור המכירות השנתי שלהם לא עולה על 79,482 ש”ח, נכון לשנת 2015, (למעט בעלי מקצועות חופשיים כגון: עורך דין, רופא, מהנדס וכו’). בניגוד לעוסק מורשה, עוסק פטור אינו משלם מע”מ על הכנסותיו ולכן אינו גובה מע”מ מלקוחותיו ואינו רשאי להתקזז על המע”מ בגין הוצאותיו.
אנו ממליצים לשקול להתאגד כעוסק פטור לכל אחד שעומד בקריטריונים הבאים:
- מי שעומד במגבלות המחזור השנתי לעוסק פטור (79,482 ש”ח נכון לשנת 2015).
- מי שעיקר לקוחותיו הם לקוחות פרטיים, שאינם דורשים מע”מ.
- מי שלא נדרש בהוצאות משמעותיות במהלך עסקו ולכן לא “מפסיד” מאי התקזזות המע”מ על הוצאותיו.
- מי שעובד במקביל לעסק גם כשכיר.
עוסק מורשה – להבדיל מחברה בע”מ, בעוסק מורשה הנישום לצרכי מס הינו בעל העסק באופן אישי (למס הכנסה וביטוח לאומי. החיסרון המשמעותי הוא האפשרות של נושי העסק לגבות חובות כנגד נכסי העוסק באופן אישי.
שותפות – ייסוד העסק על יד מספר שותפים. קיימת אפשרות לשותפות רשומה ושותפות לא רשומה. שותפות רשומה חייבת להירשם במשרדי רשם השותפויות בתוך 30 ימים ממועד היווסדה. עם זאת, אין ברישום כאמור תנאי לקיומה של השותפות. שותפויות רבות נרשמו רק במע”מ כשותפות על ידי מספר שותפים, ולא נרשמו ברשם השותפויות. בדומה לעוסק מורשה, השותפים הם הנישומים לצרכי מס באופן אישי (למס הכנסה וביטוח לאומי), והם אחראיים באופן אישי לחובות השותפות, למעט בשותפות מוגבלת (להוציא את השותף הכללי).
חברה בע”מ – ייסוד העסק באמצעות הקמת אישות משפטית נפרדת. התאגדות במסגרת חברה מומלצת לעסקים גדולים בעלי רווחיות גבוהה, לעסקים המעסיקים הרבה עובדים ובעיקר לעסקים שרוצים להגביל את האחריות האישית במקרה של התמוטטות העסק, שכן בתי המשפט לא נוטים להרים את מסך ההתאגדות כדבר שבשגרה והיא נמנעת כל עוד מנהלי החברה ובעלי המניות פעלו ביושר, בתום לב וסבירות ולא במרמה.
הקליקו כאן כדי להתקשר אלינו – נשמח ללוות אתכם בהקמת העסק החדש!
שלב שלישי – הכנת תוכנית עסקית
לאחר שתבחרו את המבנה הארגוני להקמת העסק, יש לבנות תכנית עסקית שכוללת בעיקר את מטרת העסק, תחזיות העסק, תקציב העסק, נקודת האיזון של העסק, מקורות מימון מהון עצמי והון זר וכו’.
משרדנו בעל ניסיון עשיר בבניית תוכניות עסקיות לעסקים חדשים, בניית תקציבים ומעקב אחר ביצועי החברה בפועל מול התקציב, הכנת דו”חות תזרימי מזומנים, גיוסי הון ובקשות אשראי מנותני אשראי, ייעוץ ארגוני וכו’.
שלב רביעי – יישום התוכנית העסקית, גיוס כוח אדם, פרסום העסק ופתיחת העסק
זהו שלב ההוצאה לפועל של התוכנית העסקית – מפתיחת חשבון הבנק, גיוס אשראי, גיוס כוח אדם או איתור קבלני משנה. בשלב זה, יש להגדיר מה היזם יבצע באופן אישי במגבלות הזמן ועומס העבודה, כיצד יבוצע שיווק העסק ללקוחות פוטנציאלים באמצעות פנייה ישירה או עקיפה, בניית אתר אינטרנט וניהולו באופן שוטף ועוד.